15 Temmuz gecesi kalkışılan darbe girişiminde yüzlerce güvenlik görevlisi ve vatandaşların şehit olması haberi Ardeşen halkını derinden üzdü.

15 Temmuz gecesinden bu yana Ardeşen Belediyesi önünü milli iradaye sahip çıkmak için genç, yaşlı, çoluk çocuk herkes doldurdu.

KORNALAR SUSTU, KURAN VE DUALAR OKUNDU
Bu gece 20:00’da başlayan ‘Demokrasi Nöbeti’nin ilk bölümünde daha öncede olduğu gibi araçları ile şehir turu atılıp, sokaklarda sloganlar atılırken, gecenin ilerleyen dakikalarında kornalar sustu ve görevli imamlar tarafından kuran okunup, darbe girişiminin başarısız olması hasebi ile şükür duası edildi.

Törene, Adalet ve Kalkınma Partisi Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak,  Adalet ve Kalkınma Partisi Rize Muhammed Avcı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin’in yanı sıra çok sayıda halk katıldı.

Türk bayrakları ile alana gelen Ardeşen halkı, “Bu vatan bizim, bir avuç çapulcuya bırakamayız. Bu vatan sahipsiz değil, Allah hükümetimizi başımızdan eksik etmesin, Allah zalimlere fırsat vermesin.” dedi.

Editör: TE Bilisim