2014 nüfus sayımında 40.478 rakamına olaşan, Rize’nin ve Karadeniz’in en büyük ilçelerinden biri olan Ardeşen, son zamanlarda medya sektöründeki büyümesiyle de dikkat çekiyor.

Özel medya kuruluşlarına izin verilmesiyle bir ara 2 TV ve 2 Radyo istasyonu bulunan ilçede, değişen şartlar nedeniyle bu sayıda azalmalar yaşandı.

Fakat 2015 yılında tekrar atağa geçen Ardeşen’de ki medya sektörü önümüzdeki yıllara adeta damgasını vuracağa benziyor.

İşte O Medya Kuruluşları

Gelişim Radyo&TV: Pazar ilçesinde kurulan Pazar Sultan TV’yi satın alan işadamları İlhan Eskiçırak ve Mehmet Çırakoğlu, 1999 yılında Gelişim TV ve Gelişim Radyo’yu Ardeşen ilçesinde yayın hayatına soktular. 16 yıldır yayınlarına aralıksız devam eden kuruluşun yönetiminde ise bazı değişimler oldu. Önce ortaklardan işadamı İlhan Eskiçırak vefat etti, ardından da Mehmet Çırakoğlu ortaklıktan ayrıldı. Gelişim Radyo&TV’nin şimdiki sahibi ise rahmetli İlhan Eskiçırak’ın kardeşi İsmail Eskiçırak.

Gelişim TV, geçen yıldan beri uydu üzerinden de yayınlarına başladı.

Karadeniz Umut Radyo&TV: Ardeşenli işadamı Mehmet Çırakoğlu, Pazar ilçesinde 1998 yılında beri yayın yapan ve bir süredir ekonomik şartlar nedeniyle yayınlarına ara veren Radyo Umut’u satın alarak yıllar sonra tekrar medya dünyasına geri döndü. Daha önce Gelişim Radyo&TV’nin ortaklarından olan Çırakoğlu, şimdilerde ilk olarak Radyo Umut’u eski günlerine geri döndürmeyi amaçlıyor. Sonraki hedefi ise televizyon kurmak.

Kanal 2000&Radyo: Ardeşen’in en eski medya kuruluşu olan Kanal 2000 ve Radyo 2000, Son zamanlarda yayınlarına Rize TV ve Vitamin FM olarak devam ediyordu. Çok ortaklı yapısıyla dikkat çeken kurum şimdilerde ise tek kişiye ait. Ardeşenli işadamı Kemal Eksilmez Kanal 2000&Radyo’yu satın aldı.

Kemal Eksilmez kuruma yeni bir ad vererek yoluna devam etme kararı aldı. Şuan Radyosu yayında olan Eksilmez’in bu yıl içerisinde de TV yayınını devreye sokması bekleniyor.

Şuan halı hazırda bir TV ve iki Radyosu yayında olan Ardeşen ilçesinde yakın bir zaman içerisinde 3 TV ve 3 Radyo istasyonu yayın yapacak.

İşte bu durum sadece Rize ve Karadeniz’in değil tüm Türkiye’nin dikkatini çekiyor.

İlçede ayrıca onlarca web siteside yayın yapıyor.

Editör: TE Bilisim