Avrupa Hentbol Federasyonu, Bayanlar Challenge Kupası, Çeyrek Final 2. maçında Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü (GSK) ile Polonya Pogon Baltica Szczecin arasında oynanan müsabaka sırasında yaşanan küçük çaplı olaylar ile ilgili olarak, Avrupa Hentbol Federasyonu Mahkemesi kararını açıkladı.

Söz konusu mahkeme Ardeşen GSK’ya para cezası verirken, olayın sorumlusu olarak gösterdiği rakip takımın 87 Forma numaralı sporcusu Hanna Yaschuk 2 maç men cezasına çarptırıldı.

EHF’den yapılan açıklama da, Ardeşen GSK’ya maçın 57. dakikasında tribünlerden atılan yabancı maddeler nedeniyle 2000 Euro, maçın bitimi sonrası gözlemci ve hakemlerin saha içerisinde bulunduğu sırada, polis&güvenlik görevlileri, basın mensupları ve bazı sivil vatandaşların saha içerisinde girdikleri gerekçesi ile de 2500 Euro, toplam da 4500 Euro para cezası verilmesini uygun buldu.

Mahkeme, maçtaki olaylarla ilgili olarak geçtiğimi hafta rakip takımın (Polonya Pogon) 87 forma numaralı sporcusu Hanna Yaschuk’a 2 maç men cezası vermişti. EHF’nin inceleme altına aldığı fotoğraflar, videolar ve her iki kulüp yetkililerinden temin ettiği savunma raporlar sonucuna göre ise maçtaki olaylar için yine aynı sporcu sorumlu gösterildi.

Editör: TE Bilisim