Ardeşen belediyesi tarafından düzenlenen “Temizlik Kampanyası”  ilçe belediye binasının önünde başladı, Kampanyaya ilçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Belediye başkanı Hakan Gültekin, Tunca belediye başkanı Ahmet Naci Aytemiz, Daire müdürleri, Okul Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar ve öğrenciler kendilerine dağıtılan eldiven ve çöp poşetleri ile belediye önünden Gazi Mustafa Kemal İlkokulu bahçesine kadar yürüyerek cadde ve sokaklarda bulunan çöpleri toplayarak, çevre temizliği için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini hatırlattılar.

 

İlçe belediye başkanı Hakan Gültekin kampanyaya katılan protokol ve öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı, Gültekin; Gelişmiş ve gelişmekte olan tüm şehirlerin en büyük temel sorunu maalesef çöp, her belediye gibi Ardeşen belediyesi olarak bizler de bu önemli sorunla her gün ve 24 saat aralıksız mücadele etmekteyiz.

Geçtiğimiz pazartesi günü Dünya Tasarruf günüydü, bu etkinliğimizi o güne hazırlamış idik ancak olumsuz hava muhalefeti nedeniyle kampanyamızı bu güne almak zorunda kaldık, belediyelerin sosyal sorumluluk projelerini arttırarak çoğaltması ve şuan bizim yaptığımız gibi hayata geçirmesi gerekir, bizler de her yıl olduğu gibi bu yılda çevre temizliğine dikkat çekmek için “ SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRELİM GELECEK NESİLLERE SAĞLIKLI BİR ÇEVRE BIRAKALIM “ sloganıyla bir etkinlik yapıyoruz.

Yaptığımız bu etkinliklerle kamuoyunun dikkatini çekme gayretindeyiz. Cadde ve sokaklarımızın daha yaşanılabilir alan olması için temizlilik duyarlılığını artırma hedefindeyiz. Bu yürüyüşlerimizi öğrencilerimiz sağlıklı ortamlarda yetişmesi ve yeni nesillere yaşana bilir bir çevre bırakmak için yapıyoruz.

 Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed ( S.A.V )’in bizlere bıraktığı en güzel miraslardan biri olan güzel sözlerinden biri olan “TEMİZLİK İMANDANDIZ” sözcüğü, her şeyi anlatmaktadır.

Geri dönüşümle ilgili okullarda öğretmenleriniz tarafından bilgilendiriliyorsunuzdur. Ancak ben geri dönüşümün yaşam alanlarımız ve en önemlisi dünyamız için ne kadar önem arz ettiğini birkaç örnekler ifade etmek isterim.

Unutulmamalıdır ki, Geri dönüştürülen 1 ton cam atık ile 100 litre petrol tasarrufu edilebilir.

Sadece bir metal kurunun geri dönüşümünden elde edilen enerji 100 wattır yanibir ampulün 20 saatlik elektrik harcamasına tekabül eder.

Geri dönüşen 1 tok kağıt, büyümesinin yıllar aldığı 17 ağacı kurtaracaktır.

Bu verilen kanıtlanmış ve ilçemizde de uygulaması çok kolay eylemlerdir, bu nedenle daha temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya için.

ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM GERİ DÖNÜŞÜMÜ OLAN MATERYALLERİ ÇÖPE DEĞİL, GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARINA ATALIM.

Bu anlamda, kampanyamıza katılan başta Kaymakamımıza, kamu kurumlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, STK’larımıza, muhtarlarımıza ve en önemlisi siz sevgili çocuklarımıza teşekkür ederim. Diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz ise; Temiz insan, Temiz toplumu!  Temiz tolum da Temiz bir çevreyi. Temiz çevre de, Temiz bir Ardeşeni oluşturur, Yani birey olarak temiz olmak, yaşam alanımız olan çevremizin de temiz olması demektir.

Bu anlamda ilçemizde düzenlenen bu tür kampanyalara tüm kuruluşların destek vermesi geleceğimiz olan çocuklarımıza da temiz bir çevre bırakmaktır, bu tür sosyal projelerle öğrencilerimiz çevrelerine karşı duyarlı olmayı öğreniyor.

İçinde yaşadığımız doğanın korunması için biz yöneticilere de büyük işler düşmekte, bugün ilçe belediyemiz güzel bir etkinlik düzenlemiş ve çevreye duyarlı olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır, bize düşen görev de, bu tür sosyal etkinliklerde en ön saflarda yerimizi almak olmalıdır. Diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kampanyaya katılan herkes Gazi Mustafa Kemal İlkokulu bahçesinde mıntıka temizliği yaptı.

 














Editör: TE Bilisim