23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ardeşen’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

Kutlama programının ilki Ardeşen Hükümet Konağı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenginin sunulmasıyla başlandı.

 

Tören daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Törenlere Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen İlçe Garnizon Komutanı Hamza Çetinkaya, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, daire amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanılan törende günü anlam ve önemini belirten konuşmayı Yavuz Selim Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Esin Başdemirci yaptı.

 

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından okulların halk oyunları gösterileri sunuldu. Öte yandan öğrencilerin katılımıyla çuval, kaşıkla yumurta taşıma, halat çekme, penaltı atma, top sektirme, basketbolda serbest atış yarışmaları yapıldı.  

 

Günün anlam ve önemi ile ilgili ilçede okullar arasında düzenlenen resim, şiir, komposizyon yarışmaları, futbol ve satranç turnuvaları ile il bazında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Ardeşen MHP Seçmeniyle Buluştu Ardeşen MHP Seçmeniyle Buluştu

Törende öte yandan Ardeşenspor'un efsane kaptanı rahmetli Temel Türkoğlu adına düzenlenen turnuvada dereceye girenlere Türkoğlu'nun abisi Osman Türkoğlu tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca Temel Türkoğlu'nun eşi Fethiye Türkoğlu'na Ardeşenspor'un genel kaptanı Asım Müftüoğlu tarafından plaket verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Kaynak: Mustafa ÖZYANIK-LAZHABER53

Editör: TE Bilisim