Feci Trafik Kazası Bir Kişi Hayatını Kaybetti Feci Trafik Kazası Bir Kişi Hayatını Kaybetti
 Rize MÜSİAD'dan İtalya’ya Çıkarma
MÜSİAD Rize Şubesi tarafından organize edilen KOSGEB destekli İtalya İş Gezisine katılan 18 kişilik heyet, dünyada mobilya sektörünün kalbinin attığı ‘I Salone Milano 2014’ fuarına katıldıktan sonra İtalya’da çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işadamları ile karşılıklı iş görüşmelerinde bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Rize Şubesi, üye işadamlarına dünyanın dört bir yanında düzenlenen fuar ve etkinliklere katılma imkânı sunarak, yurtdışı pazarları tanıma, araştırma, ticaret hacmini artırma ve işadamlarının kabuğunu kırma noktasında önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyleyen Şube Başkanı Mahmut Dabak, İtalya dönüşündeki değerlendirmesinde, programın gayet verimli geçtiğini söyledi.

Dünyanın en önemli fuarları arasında gösterilen ‘I Salone Milano 2014’ fuarına katıldıklarını belirten Dabak, “İşadamlarımız kendi sektörlerinde İtalya’da faaliyet gösteren firma ve fabrikaları yerinde inceledi. Biz de iş görüşmesi yaptığımız İtalyan firmalarını 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Center Fuar Merkezi’nde düzenlenecek 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarına davet ettik. Birçok firma yetkilisi MÜSİAD Fuarına katılacaklarını teyit ettiler” diye konuştu.



Global krizin etkisinden henüz çıkamamış İtalya’da dünyaca ünlü markaları bulunan firmaların şu günlerde fabrika ve işletmelerinde çalışan sayısını minimuma indirdiklerini bildiren MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, “İtalya ciddi bir ekonomik darboğaz içerisinde. Birçok fabrika kapanmış veya üretimlerini başka ülkelere taşımış. İşsizlik had safhalara çıkmış ve ülkede yaşayan insanlar çevre ülkelerde iş aramaya başlamış” dedi.



Tarih, sanat ve kültür değerleriyle turizmden önemli gelir elde eden İtalya’da, tarihi yapıların kendine özgü mimariye sahip olduğunu ve yüzyıllar boyu ayakta kalabilecek şekilde yapıldıklarını kaydeden Dabak, “Nesiller boyu ayakta kalan yapılar ülkeye tarihi bir kimlik kazandırarak turistlerin ilgisini çekmektedir. Ülke ekonomisine can suyu vermektedir. Avrupa ülkelerinin birçoğunda olduğu gibi İtalya’da da turistlerden yerleşim vergisi (Ayakbastı parası), şehre giriş vergisi gibi ücretler alınarak turizmden her alanda gelir elde edilmesi dikkatimizi çekmiştir” dedi.



MÜSİAD Rize Şubesinin İtalya iş gezisine; Şube Başkanı Mahmut Dabak, Ali Al, B. Abdulaziz Uzun, Cemal Altay, Davut Hancı, Ecz. Taşkın Çakıroğlu, Fatih Er, Mahmut Hantal, Mehmet Ali Kopuz, Mehmet Ali Mert, Mustafa Okutan, Ömer Uzun, Sedat Abanoz, Şenol Şahin, T. Yaşar Hacıömeroğlu, Tahsin Emre Eke, Taner Yelkenci ve Yaşar Yılmaz katıldılar.
 

Editör: TE Bilisim