Kurban Bayramı’nı İstanbul’da geçiren vatandaşlar bayramın 3’üncü gününde sahillere akın etti. Güzel havayı fırsat bilip Zeytinburnu sahilini dolduran kimi vatandaş ağaçların gölgesinde oturup sohbet ederken, kimisi de mangal ateşini yakarak etleri pişirdi. Büyükler mangalın keyfini çıkartırken, çocuklar ise oyun oynayarak bayramın tadını çıkardı.

“Çoluk çocuk toplandık, pikniğe geldik”
Bayram tatilini ailesi ile birlikte Zeytinburnu sahiline pikniğe giderek geçiren Yaşar Hızlı, “Bayram tatilimiz iyi geçiyor şu anda, çoluk çocuk toplandık, pikniğe geldik. Havalar sıcak dışarı çıkamadık araçlarımızla birlikte buraya geldik. Daha önceden de geliyorduk, sürekli geliyoruz bu sahile” dedi.
Evde sıkıldıkları için kendilerini sahile atan vatandaşlardan Kader Hızlı, “Evde sıkıldık buraya geldik, her zaman da geldiğimiz bir yer burası. Kurbanımızı kestik şimdi de mangalımızı yakacağız. Çayımızı kahvemizi içip akşama kadar dinlenip daha sonra eve döneceğiz” ifadelerini kullandı.
Bayram tatilinde şehir dışına çıkamayan Erkan Çelik, “Bayram tatiline çok iyi başladık, İstanbul bomboş. Bu yıl da bir yere gidemedik, normalde hafta sonları bu sahil tıklım tıklım dolu oluyor. Şu an bomboş burası da, biz de ailecek buraya mangal yapmaya geldik” diye konuştu.

Harun Basat

 

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim