Edinilen bilgiye göre, Konaklar Mahallesi, Mimoza Sokak üzerinde saat 22.00 sıralarında sokak üzerinde seyir halinde olan Tahir Özgül yönetimindeki 34 M 1971 plakalı minibüste henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Minibüsten dumanlar çıktığını gören şoför kendisini dışarı atarak yanmaktan son anda kurtuldu. Şoförün kendisini dışarı atmasının ardından alevler büyüyerek bütün minibüsü kapladı. Çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Beşiktaş ve Ortaköy İtfaiye Amirliğine bağlı ekipler ihbar üzerine olay yerine hareket etti. Kısa bir süre içerisinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri alev alev yanmakta olan minibüse müdahale etti. Müdahalenin ardından yangın söndürülürken, ekipler bir süre soğutma çalışması yaptı.

Minibüsün alev alev yanması vatandaş kamerasında
Minibüste meydana gelen yangın bir vatandaşa ait cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde minibüs alevli bir şekilde yanarken, zaman zaman yanmadan dolayı küçük çaplı patlamalar yaşandığı görüldü.
Yangın sonrasında minibüs kullanılamaz hale geldi. Yangının başladığı sırada minibüs içerisinde kimsenin bulunmaması olası bir facianın yaşanmasının önüne geçti.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim